Portfolio – Atelier Gérard Rives

De website van Atelier Gérard Rives maakt gebruik van het Bootstrap framework. Met dit framework kan eenvoudig een website opgezet worden waar de aandacht vooral op responsive design wordt gelegd. Dit was ook een van Gérard Rives aangezien zijn vorige website nog gebruik maakte van frames wat niet goed werkt op smartphones.

Voor de website van Atelier Gérard Rives is gekozen om een single page website te gebruiken. Een trend die de laatste jaren steeds vaker terugkomt en ideaal is voor websites die niet heel veel te vertellen hebben waardoor meerdere pagina’s niet nodig zijn. Deze trend kom je vaak tegen bij evenementen websites.

Bovenin de website wordt een beperkte navigatie getoond en door op deze knoppen te klikken scrolt de website naar het juiste gedeelte middels een mooie animatie. Door gebruik te maken van iconen kan de hoeveelheid tekst beperkt worden en dit maakt de website ook meteen een stuk dynamischer.

Onderaan de website is een contactformulier toegevoegd zodat geïnteresseerden meteen contact op kunnen nemen. Tekst en foto’s wisselen elkaar continue af wat in combinatie met wit en oranje.

De website is in de talen Nederlands en Frans beschikbaar. Een Franse bezoeker is niet geïnteresseerd in de Nederlandse taal en zo kan je ook verschillende soorten content per taal gebruiken. Met PHP wordt gekeken naar de taal van de browser en in een cookie wordt dit bewaard. De volgende keer weet de website dus welke taal er getoond moet worden.

Framework: Bootstrap

Bezoek www.ateliergerardrives.be

Screenshot van homepage Atelier Gérard Rives.

 

Screenshot van website Atelier Gérard Rives.