Portfolio – Autostrada.tv

Autostrada.tv was al een aantal jaren actief, maar in 2011 is besloten om de website te vervangen door een nieuwe lay-out met WordPress installatie. Het idee was ooit om zelf films te uploaden en die te streamen naar bezoekers. Maar dit idee is vervangen door een idee om video’s te streamen vanaf Youtube en Vimeo. Nog steeds is het belangrijkst doel om films te tonen van video’s. Inmiddels staan er al heel wat films op en er komer er ook dagelijks bij.

Begin januari heb ik daarom een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid. Is WordPress de juist oplossing, kan het met de huidige virtuele server en hebben we bijvoorbeeld plugins nodig. Het resultaat was postief en de ontwikkeling begon. In een paar maanden tijd hard werken is er een mooie nieuwe website ontstaan.

Een belangrijke toevoeging is de functionaliteit, speciaal voor Autostrada.tv ontwikkelt, voor het verwerken van afbeeldingen van video’s. Bij een bericht kan namelijk video code embeded worden van Youtube/Vimeo. In eerste instantie zou je dan als beheerder als nog handmatig een afbeelding moeten uploaden en toevoegen. Nu wordt dat automatisch gedaan door een script. Deze analyseert de embeded code. Download de afbeeldingen. Geeft ze de juiste afmetingen en koppelt ze aan het bericht. Dit alles in een paar seconden per bericht. Veel sneller dus als een beheerder.

Om in de toekomst sneller updates op een professionele manier uit te voeren is er ook een testlocatie bijgekomen. Hier worden nieuwe updates of functionaltieiten getest alvorens ze live gaan voor de bezoekers.

Bezoek www.autostrada.tv

Kenmerken van de website:
– Mooi zwart/grijs thema.
– Overzicht van films verdeelt over categorieën
– Volledig beheersysteem
– Statistieken
– Contactformulier
– Tagcloud
– Diverse manieren om films te delen, Facebook/Hyves/Twitter
– Films kunnen direct bekeken en beoordeelt worden
– Reacties plaatsen onder berichten

Gebruikte talen:
– HTML
– CSS
– PHP
– Javascript (jQuery)
– MySQL

Geschreven documentatie:
– Onderzoek naar haalbaarheid
– Overzicht van website gegevens

 

autostradatv_1

autostradatv_2

autostradatv_3