Portfolio – Heusdensmannenkoor.nl

Eind 2014 nam een kennis contact met mij op met het verzoek of ik de website van zijn koor Het Heusdens Mannenkoor niet kon moderniseren. Hun website was inmiddels al weer jaren oud en alleen geschikt om te bezoeken via een computer of laptop.

Er is toen een visueel ontwerp gemaakt naar aanleiding van hun wensen. Een eis was dat de pagina’s zoals getoond op de oude website ook getoond moesten worden op de nieuwe website. Wel werd mij de vrijheid gegeven om wat verbeteringen door te voeren in de indeling die logischer was anno 2014.

Als basis heb ik, na een demonstratie aan Het Heusdens Mannenkoor, gekozen voor WordPress als beheersysteem. Dit systeem is laagdrempelig en gemakkelijk in beheer. Voor het thema heb ik gebruik gemaakt van Responsive en dit visueel op een aantal punten aangepast conform de nieuwe huisstijl.

De website telt maar twee plug-ins wat eigenlijk een uitzonderlijk is voor een WordPress website. Voor de voorkant wordt gebruik gemaakt van Contact Form 7 om contactformulieren te tonen en in het beheergedeelte wordt MCE Table Buttons gebruikt om gemakkelijk tabellen toe te kunnen voegen.

Op de website staan een aantal algemene pagina’s, een overzicht van nieuwsberichten en concerten, de mogelijkheid om concertkaarten te bestellen, de logo’s van sponsoren worden getoond en de historie hoe het koor is ontstaan kan gelezen worden.

Bezoek www.heusdensmannenkoor.nl

CMS systeem:
WordPress

Thema:
Gratis thema Responsive

Plug-ins:
Contact Form 7
MCE Table Buttons

Screenshot website Heusdens Mannenkoor

 

Screenshot website Heusdens Mannenkoor

 

Screenshot website Heusdens Mannenkoor