Portfolio – Mijnairbrush.nl

Deze website vervangt de vorige website die puur bestond uit HTML en CSS. De vorige website moest met een HTML programma of Kladblok gewijzigd worden en via FTP werden de wijzigingen online geplaatst. Dit was niet helemaal de oplossing vooral niet voor de eigenaresse die aangaf niet veel kennis van websites / HTML / CSS te hebben. Ik heb toen geadviseerd om over te stappen op WordPress en heb een bestaande website laten zien. Dit vond ze er perfect uitzien.

De kern van mijnairbrush.nl is om airbrush schilderijen te tonen en mogelijk ook te verkopen. Daarom is gekozen voor het thema Photoria van WPZOOM. Dit Engelse thema is vertaald naar het Nederlands en de vertalingen hiervan zijn ook weer teruggestuurd naar de ontwikkelaar van het thema. Photoria is een mooi thema wanneer het tonen van foto’s belangrijk is. Wanneer een bezoeker de voorpagina bezoekt ziet hij/zij meteen foto’s van airbrush schilderijen met een kleine tekst eronder. Dit geeft een veel beter beeld dan wanneer er alleen tekst getoond zou worden. Daarnaast maakt het thema gebruik van een donker grijs/zwart/wit kleurenset wat een extra dimensie aan de schilderijen heeft.

De WordPress installatie wordt aangevuld door de plug-in Contact Form 7 die gebruikt wordt om een contactformulier te tonen.

Naast het opzetten en inrichten van de website heb ik ook een cursus website beheer gegeven en heb ik de basis van SEO uitgelegd.

Kenmerken van de website:
– Thema past goed bij kern
– Veel foto’s
– Duidelijke startpagina
– Pagina’s met foto’s hoe een airbrush schilderij wordt gemaakt
– Eigenaresse kan zelf de website beheren

Gebruikte talen:
– HTML
– CSS
– PHP
– Javascript (jQuery)
– MySQL

Screenshot van www.mijnairbrush.nl.

Screenshot van www.mijnairbrush.nl.