Portfolio – Stichting Netwerk55plus

Begin 2018 is de nieuwe website van Stichting Netwerk55plus online gegaan. Na het beoordelen van de oude website en gesprekken met de webmaster is een gratis thema als basis gebruikt. Dit thema is aangepast op basis van de huisstijl en wensen van de stichting. Door gebruik te maken van WordPress was het mogelijk om snel resultaat te leveren.

De website heeft als doel om personen in de leeftijd van 55 jaar en ouder te presenteren aan potentiële werkgevers. Werkzoekenden kunnen een account registreren waarna zij een profiel invullen door vragen te beantwoorden. Werkgevers kunnen via de openbare zoekfunctie zoeken in de profielen. Hoe meer informatie werkzoekenden invullen hoe groter de kans op een match met een werkgever.

Naast dit doel bevat de website ook een aantal standaard tekstpagina’s met informatie over het bestuur en sponsoren. De website maakt gebruik van een SSL certificaat van LetsEncrypt om persoonlijke gegevens versleuteld te versturen tussen bezoeker en de website.

Een van de wensen van de stichting was om de website in eigen beheer te kunnen onderhouden. Om dit mogelijk te maken heeft de webmaster tijdens het ontwikkeltraject een cursus gevolgd om de website te beheren. Deze webmaster heeft de cursus inmiddels ook weer gegeven aan een ander persoon zodat de website nu door twee personen beheerd kan worden.

De website maakt gebruik van een aantal plugins om een contactformulier, afbeeldingen van sponsoren en een FAQ te tonen. JS en CSS bestanden worden zoveel mogelijk samengevoegd om de website zo snel mogelijk te maken. Ook wordt er gebruik gemaakt van een koppeling naar Mailchimp zodat bezoekers zich aan kunnen melden voor de nieuwsbrief. Voor statistieken wordt gebruik gemaakt van Google Analytics wat ook al op de oude website werd gebruikt

Bezoek Netwerk55plus.com

CMS systeem:
WordPress

Thema:
Bestaand Quest thema aangepast

Plug-ins:
Ads by datafeedr.com
Arconix FAQ
Autoptimize
BuddyPress
BuddyPress Global Search
Contact Form 7
Theme my login

Voorpagina van www.netwerk55plus.com.

Voorpagina van www.netwerk55plus.com.

 

Vaak gestelde vragen van www.netwerk55plus.com.

Vaak gestelde vragen van www.netwerk55plus.com.